Испробан рецепт за макарунс

Макарунсот важи за десерт кој мами со својата деликатност и префинетост. Ова мало, воздушесто и супер крцкаво колаче со арома на бадем, просто се топи во уста, но истовремено е десерт кој го следи лоша репутација, поради специфичната постапка на подготовка.

Од своето искуство, морам да признаам дека правењето на макарунс е вистински кулинарски предизвик, но не и невозможна мисија. Доколку внимателно и правилно ги следите сите чекори од мојот рецепт, Ви ветувам дека сите ќе бидат импресионирани од вашиот макараунс.  Воедно ќе Ви споделам и еден трик, како да приготвите супер егзотичен фил за овие деликатни колачиња, па несомнено ќе се гордеете со совршенството од десерт кое ќе сте го создале.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *